• 1
  • 2
  • 3
  • 4

Κυνηγετικοί Χάρτες Ελλάδος 2018 -19 ( www.alopix.mobi )

3+1 Νέες απαγορεύσεις κυνηγίου στην Αττική..

Ημερομηνία Καταχώρισης: .

..από την "πίσω πόρτα" !!!

Σε μιά οργανωμένη πολιτεία οι Απαγορεύσεις Κυνηγίου, τα ΚΑΖ κλπ πρέπει να ανακοινώνονται πριν την έναρξη του κυνηγίου (20 Αυγούστου) γιατί χρειάζεται και κάποιος χρόνος για τη δημοσίευσή τους στο ΦΕΚ...ώστε να έιναι σαφείς οι κανόνες της κυνηγετικής δραστηριότητας..

Εδώ όμως όχι μόνο η Ετήσια Ρυθμιστική Κυνηγίου βγαίνει στο παρά ένα μη τύχει και κάνει προσφυγή στο ΣτΕ ο ο γνωστός οικολόγος αλλά συνεχίζεται ο χορός των απαγορεύσεων και μέχρι τον Οκτώβρη...

...γιά κάποιες αξιοσημείωτες εκτάσεις που κάηκαν και θα ήταν δικαιολογημένη η τακτική αυτή.

Έτσι λοιπόν στην Αττική μόλις οι κυνηγοί έβγαλαν τις άδειες τους βγήκαν οι παρακάτω ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ ΚΥΝΗΓΊΟΥ

περίπτωση η ΑΚ στη βορειοανατολική Αττική, Ωρωπός, Κάλαμος κλπ μιά έκταση 33.000 στρ.καμένη πέρυσι, χιλιοκάμένη στο παρελθόν που αποτελεί κυνηγότοπο εκαντοντάδων Αθηναίων κυρίως των βορείων προαστείων
Η απαγόρευση αυτή έκανε να οριοθετηθεί ένα χρόνο ?? ΟΧΙ φυσικά..αλλά θεωρούμε ότι γίνεται παιχνίδι από το αρμόδιο δασαρχείο...αφού έβγαλαν τις άδειες πρώτα οι συνάδελφοι μετά φέρανε την Απαγόρευση ..ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΚΑΜΙΑ...

2η,3η,4η περίπτωση
Οι καινούργιες ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ ΚΥΝΗΓΙΟΥ που προέκυψαν από ένα άλλο θεσμικό και Νομικό πλάισιο..και λέγεται ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΘΗΝΑΣ..
Εδω δεν ακολουθείται ο γνωστός δρόμος των ΚΑΖ ή Απαγόρευση Κυνηγίου ορισμένου αλλά χρησιμοποιήθηκε το παραπάνων ΦΕΚ που περιλαμβάνει κάπου 15 υγροβιότοπους Α Προτεραιότητας...

Εμείς βρήκαμε του Δασαρχείου Λαυρίου τη ΔΑΔ με ημερομηνία υπογραφής 29/8/2018 και ανάρτησης μερικές ημέρες μετά..
..δηλαδή είχε αρχίσει το κυνήγι οπότε ποιός σύλλογος να ψάξει τα ψιλά γράμματα της ΔΑΔ και να ενημερώσει τους κυνηγούς...γιά τις περίεργες αυτές απαγορεύσεις..
Στη ίδια κατηγορία υπάγεται και το Βουρκάρι στη Πάχη Μεγάρων που από πέρυσι είχε γίνει ΑΚ

..όσο γιά την υπόλοιπη Ελλάδα υπάρχουν αρκετές ΑΚ μετά την έναρξη του κυνηγίου...αλλά και κάποιες ξεχασμένες που δεν έχουν ΦΕΚ ανανέωσης αλλά τις θεωρούν εν ισχύει κάποιοι τοπικοί σύλλογοι και Δασαρχεία.


ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΌ ΔΑΔ Δ/ρχείου ΛΑΥΡΙΟΥ
6. Στο υγροτοπικό τμήμα της περιοχής των Αλυκών Αναβύσσου, της περιοχής του Αγίου Νικολάου Αναβύσσου καθώς και στον Παράκτιο υγρότοπο Λεγραινών, οι οποίοι χαρακτηρίζονται ως υγρότοποι Α' προτεραιότητας από το Παράρτημα ΙΧ, Άρθρο 20, παράγραφος 2γ αα, παρ.1,σύμφωνα με τον ν.4277/14(ΦΕΚ 156/Α). σε συνδυασμό με τις διατάξεις του άρθρου 20, ν.3937/10 (ΦΕΚ 60/Α/31-3-2011) και του ν.4559/2018, άρθρο 54 (ΦΕΚ 142/Α) , όπως αυτοί εμφαίνονται με ματζέντα χρωματισμό στα διαγράμματα που  θεωρήθηκαν από τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης των Τοπογραφικών Εφαρμογών και προσαρτόνται στο παράρτημα του προαναφερθέντος νόμου (ν.4559/2018) (ΦΕΚ 142/Α) .

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΤΟΥ Αρ.54 του ΦΕΚ Α΄ 142/03.08.2018

 

 

 

 ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ 15 Υγροβιότοπων της ΑΤΤΙΚΗΣ Α' Προτεραιότητας...που ίσως απαγορευθεί στο μέλλον το κυνήγι..ισως και νάχει γίνει ???

Σημεία Πώλησης

Οι χάρτες μας σε όλη την Ελλάδα.

Δείτε τα σημεία

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

 

© Κυνηγετικός Οδηγός - Κυνηγετικοί Χάρτες - Παναγιώτης Τριανταφυλλάκος, 1989-2015

Το σύνολο του περιεχομένου του efox.gr και των χαρτών του Κυνηγετικού Οδηγού διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Built with HTML5 and CSS3 - Copyright © 2014.

Group of Sites efox.gr / e-fox.gr .